19.2.2012

Ampumatoiminta

Nuorena on vitsa väännettävä – niin metsästäjän kuin koirankin. Petäjäveden Erämiehet tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia ammuntataitojensa parantamiseen. Ampumajaoston vastaava: Jukka Hokkanen (040 724 0787)

Ampumaradoilla on merkityistä ampuma ajoista on ehdottomasti pidettävä kiinni.

 

Kiuasniemen ampumarata

Metsästyshaulikko on nopeata ”vaistoammuntaa”, joka opettaa turvalliseen ja varmaan aseen käsittelyyn sekä haulikolla ampumiseen ilman turhia tähtäilyjä.

Erämiesten käytössä on Kuivasmäellä sijaitseva Kiuasniemen ampumarata (karttalinkki), joka on skeet säännöt täyttävä haulikkorata. Radalla Petäjäveden riistanhoitoyhdistyksen jäsenten käytössä nyt myös 4 siirrettävää heitintä. 

Haulikkoradan käyttö on maksutonta Petäjäveden rhy:n jäsenille. Riistanhoitoyhdistykseen kuulumattomat ampujat saavat käyttää rataa vain Petäjäveden rhy:hyn kuuluvan ampujan vieraana, 1 vieras/jäsen.  

Ratavastaava: Joonas Nokelainen  (050 390 0914)

Riistanhoitoyhdistys toivoo huolellisuutta ratalaitteiden käytössä!

Kiuasniemen radalla luotiaseella ampuminen on kielletty!

 

Koskensaaren ampumarata

Kivääri ammuntaa on mahdollisuus harrastaa Petäjävedellä Koskensaaren ampumaradalla jossa 75m sivuttain liikkuva Hirvi/Karhu kuva (karttalinkki). Rata avautuu Toukokuun puolivälissä. Lokakuussa hirven metsästyksen aikaan, viikonloppuisin ampumista vältettävä (lisätietoja ratavastaava: Mikko Jutila 040-7092425)

Ampuma ajat: Arkisin klo 8-21  Lauantaisin klo 8-18  ja Sunnuntaisin klo 12-20  AMPUMA-AIKOJA NOUDATETTAVA EHDOTTOMASTI!!  

Koskensaaren hirviradalla on Petäjäveden RHY:n Hirven ammunta harjoitusillat kesä ja elokuussa tiistai-iltaisin klo 18.00. Harjoittelu on maksutonta Petäjäveden riistanhoitoyhdistyksen jäsenille  Heinäkuussa ei ole järjestettyjä harjoittelu vuoroja.

Riistanhoitoyhdistys järjestää nuorisolle pienoiskivääri ammuntaa maanantaisin alkaen 13.6.2022 klo 18.00 Rhyn puolesta aseet ja patruunat 

Haulikkoammunta on kielletty Koskensaaren ampumaradalla.

 

Vanhan Kuntalan yläkerta

Talvella harjoitellaan ilmahirveä Petäjäveden vanhan kuntalan yläkerrassa (Urheilutie 2) torstai – iltaisin klo 18. alkaen.

 

Multian ja Keuruun ampumaradat

Myös Multian ja Keuruun ampumaradoilla on hyvät harjoittelumahdollisuudet. Multian RHY:n haulikkorata (karttalinkki)   Lisätietoja Keuruun ampumaradan toiminnasta ja ammunnoista linkistä Keuruun rhy 

Keuruulla on myös ampumaurheilukeskus. Lisätietoja sivuilta Keuruun ampumaurheilukeskus  .

Karhun ampumista on mahdollisuus harjoitella Keuruulla rhy:n Pirjonkankaan ampumaradalla (ns. SRVA rata videolinkki )  

 

Ettei lapa tärisisi!