19.2.2012

Ohjeistukset jäsenille

 

Voimassaolevat säädökset ja ohjeistukset jäsenille

Kanalintujahdissa noudatetaan valtion metsästysaikoja. Saaliskiintiö jäsensivuilla – suositellaan malttia jahtiin.

Riekko on rauhoitettu.

Supikoiria esiintyy seudulla runsaasti, joten sen pyyntiä suositellaan tehostettavan.

Erityistä: Koljosen mailla valtatie 23:n pohjoispuolella tulenteko on kielletty lumettomaan aikaan.

 

Toimintaan osallistuminen

Seuran jäsenen oletetaan osallistuvan seuran toimintaan kuten kokouksiin, erilaisiin talkoisiin ja riistalaskentoihin. Omatoiminen riistanhoitotyö on myös suositeltavaa. Yhdessä tekemällä kukaan ei kuormitu liikaa ja yleensä talkoissa on mukava meininki. Samalla kuulee tuoreimmat riistakuulumiset ja syksyn jahtikaudesta voi nauttia hyvillä mielin.

Riistanhoitotyöksi lasketaan Keski-Suomen riistakeskuksen riistanhoitokilpailussa luetellut työsuoritteet (esim. pienpetopyynti, riistan ruokinta, pönttöjen tekeminen ja kantojen laskenta), joista jäsenen tulee raportoida seuralle kalenterivuoden päätyttyä toimintalomakkeella. Toimintalomakkeelta seuran jäsensihteeri laskee jäsenen toimintapisteet ja näitä tietoja käytetään niin seuran toiminnan tilastointiin kuin myös vuosittain ansioituneimpien palkitsemiseen. Koejäsenen on koevuotensa aikana osoitettava kiinnostuksensa ja aktiivisuutensa seuratoimintaa siinä määrin, että hallituksen on helppo hyväksyä varsinainen jäsenyys.

 

Tietojen antamisvelvoite (saalistilastot ja toimintalomake)

Jäsenen tulee palauttaa saalistiedot ja toimintalomake seuran sihteerille kultakin toimintavuodelta määräpäivään mennessä (tyypillisesti tammikuun loppupuolella).  On tärkeää, että tiedot ovat jo vuosikokouksessa käytettävissä.

 

Vieraskortit

Vieraskortit tulee maksaa seuran tilille mielellään ennen vieraan jahtiin saapumista, mutta viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Seuran sihteeri ei laskuta niitä erikseen kauden päätyttyä. Alla ohjeet seuran jäsenelle kuinka toimit:

1. Ilmoita vieraasta seuran puheenjohtajalle tai sihteerille.

2. Maksa vieraskorttimaksu seuran tilille FI26 5339 0820 0259 98 (Pohjola Pankki) 

  • Viesti “Vieraskortti”
  • Summa: vuorokausikortti 10eur. (kanalintukauden ulkopuolella 5e)
  • Käytettävissä vuorokausikortille 8 riistapistettä, ei mahdollista metsoa

3. Hyvää Jahtipäivää!

Kausikortin voi lunastaa koko syksyksi ja sillä saa ampua yhden kanalinnun (ei metsoa). Maksu on 85 euroa ja isännän pitää olla aina mukana. Jäniksille ei ole kiintiötä. Tarkemmat päivitetyt ohjeet kiintiöstä voi kysyä puheenjohtajalta.

 

Kartat ja maja

Erämiesten metsästysmaja ja sauna on seuran jäsenille ilmaiseksi käytettävissä. Majan varauksia voi tiedustella puheenjohtajalta.

Kartat seuran metsästysalueista on nähtävissä seuran majalla, sekä näillä seuran nettisivuilla salasana-suojatulla jäsensivulla (kirjautuminen täällä). Seuran kartat saa myös kännykkä- ja tablettisovelluksena, jolloin voit hyödyntää mobiililaitteen sijaintitietoa kartan kanssa. Lisätietoja karttasovelluksesta täällä.

 

Haluatko jäseneksi Petäjäveden Erämiehet ry metsästysseuraan?

Metsästysseuran jäseniksi otetaan hyvämaineisia riistanhoitoa ja metsästystä harrastavia henkilöitä. Jäsenhakemuksen tulee olla kirjallinen, jäsenhakemuslomakkeen löydät Metsästäjäliiton sivuilta. Seurassamme on monenlaisia jäsenyyksiä kuten mm. pienriistajäsen, hirvijäsen, nuorisojäsen ja koejäsen. Seuran säännöistä voit lukea lisää jäseneksi ottamisen perusteista. Kannattaa olla aluksi yhteydessä jäsensihteeriin, ennen kuin lähettää hänelle hakemuksen (ks. Yhteystiedot).

 

Mistä Jäsensivuille?

Pääset kirjautumaan jäsensivuille ylävalikon kohdasta Jäsensivut. Sieltä löydät kokouspöytäkirjat, seuran kartat ja toimintalomakkeet.