Petäjäveden Erämiehet täytti 65 vuotta

Leppoisa vuosijuhla Repolassa 27.72019

Petäjäveden Erämiehet on nyt tullut toimineeksi 65 vuotta pienriistan metsästäjien hyväksi paikkakunnalla. Kesän kuumimpana päivänä 27.7.2019 kokoontui viitisenkymmentä jäsentä, maanvuokraajaa ja naapuriseurojen edustajaa juhlistamaan tätä ”välivuotta” Repolaan. Pienriistaseuran toiminnasta poiketen ei tarjottu teerivelliä vaan kolarihirvestä keitettyä hirvikeittoa. Siitä huolehti Soppagrillin Harri Koivisto ja maukasta keitto olikin, monesta suusta kuultiin positiivinen arvio. Talkoilla oltiin aiemmin värkätty penkkejä seinustoille ja aika hyvin ne riittivät yhdessä sisätilojen kanssa. Varjopaikat  varsinkin olivat kysyttyjä.

Petäjäveden Hirvimiehet  onnitteli seuraamme peuran sarvitrofeen muodossa ja Porkkalan Riistapojat puolestaan luovutti melko tuoreen Porkkalan kyläkirjan. Muita mainittavia suosionosoituksia ei sitten ollutkaan, eikä niin väliksi. Säästetään ne pyöreille vuosille. Sisällä läppärissä pyöri kuvasarja Erämiesten toiminnasta ja haitarmusiikki soi boksista. Pari kolmituntinen vierähti menneitä muistellen, kuivaa kesää ihmetellen ja heikkoa lintukantaa ounastellen, vaikka riistakolmioita ei tässä vaiheessa vielä olekaan laskettu.

Paikalla oli myös yksi kämpän alkuperäisistä asukkaista, nimittäin Grönroosin Juhani, joka asusteli Repolassa nuorikkonsa kanssa vuosina 1969-1970. Kämppä oli rakennettu 1962 ja Erämiesten omistukseen se saatiin vuonna 1998 oltuaan meillä vuokralla muutaman vuoden.­ Varsin yksimielisesti kämppä tuolloin ostettiin eikä ole kaduttu.  Osa porukasta jäi illaksi saunomaan. Luonto tarjosi alkulämpöä jo turkkilaisen saunan verran.